You are currently viewing <strong>Práca Armády spásy na Slovensku s ukrajinskými utečencami v januári a februári zaznamenala výrazný progres.</strong>

Práca Armády spásy na Slovensku s ukrajinskými utečencami v januári a februári zaznamenala výrazný progres.

Mesiac január bol zacielený najmä na zariaďovanie nového centra Armády spásy – zboru v Bratislave. Práve tu vznikol priestor, kde je teraz možné realizovať mnoho nových a unikátnych projektov, aktivít a služieb.

Nižšie je fotografia zo slávnostného otvorenia centra Armády spásy v Bratislave.

Teraz sa zameriam na to, čo tieto priestory znamenajú pre ukrajinských odýdencov.
Vytvorili sme napríklad centrum pre mamičky s deťmi. Každý utorok a štvrtok
je toto centrum vyhradené pre ukrajinské mamičky s deťmi.
Cieľom je socializácia, nadviazanie vzťahu a zdieľanie evanjelia.

V rámci našich humanitárnych výjazdov (nakupujeme potraviny, lieky, drogériu a pod.) radi vytvárame priestor na rozhovory a hlásanie evanjelia (tentokrát v teréne).

Dve rodiny z Pezinku a ďalších niekoľko rodín a jednotlivcov začalo teraz navštevovať naše nedeľné Bohoslužby, práve tu, v novom centre zboru v Bratislave.
Prijali sme dve prekladateľky (zo slovenského jazyka do ukrajinčiny), vďaka čomu sa nám otvárajú nové možnosti práce s ukrajinskými odýdencami v priebehu celého týždňa aj na nedeľných Bohoslužbách.
Bratislavské centrum disponuje aj učebňou, ktorá bude slúžiť pre Alfa kurzy. Tie sú (vďaka prekladateľkám) vhodným nástrojom pre záujemcov z Ukrajiny.
Alfa kurzy, spolu s ešte inou tematickou skupinkou, budeme spúšťať začiatkom mesiaca Apríla.
Okrem toho ponúkame kurz ukrajinčiny pre ukrajincov. Znie tak trochu ako nepodarený vtip, ale skutočnosť je taká, že mnoho ukrajincov z východných oblastí hovorí ukrajinsky len veľmi málo alebo takmer vôbec. Práve rusky hovoriacim ukrajincom je tento kurz „ušitý na mieru“.
V našich priestoroch budú prebiehať aj kurzy slovenského jazyka.

Dole na fotografii vidíte úvodné stretnutie s usporiadateľmi kurzu slovenčiny.

Pridaj komentár