You are currently viewing Futbalový turnaj Armády spásy

Futbalový turnaj Armády spásy

Futbalový turnaj Armády spásy

Armáda spásy na Slovensku v spolupráci s mestom Pezinok a BSK zorganizovala futbalový turnaj, ktorý sa odohral v sobotu 14. 05. 2022,  od  10.00 do 16.00 hod., v športovom areáli ZŠ Jána Kupeckého v Pezinku.
Turnaj sa uskutočnil v rámci športových aktivít Projektu Armády spásy na Slovensku – „Zmena 21“,  podporovaného z Nórskych fondov a Štátneho rozpočtu SR, ktorý rôznymi aktvitami reaguje na viacnásobné výzvy riešenia inklúzie Rómov do spoločnosti a pomáha pri odstraňovaní prekážok, ktoré tento proces spomaľujú.
Turnaj otvorila  zástupkyňa  primátora Mesta Pezinok Mgr. Mária Wagingerová.
Pozvaných bolo 6 futbalových zmiešaných tímov z Galanty, Plaveckého Štvrtku, Sládkovičova, Malaciek, Záhorskej Novej Vsi a tím Armády spásy  z Pezinku – Glejovky a výber  z Pezinku.Pravidlá turnaja boli stanovené profesionálnym rozhodcom Vladimírom Rusínkom, turnaj hrali štyria hráči v poli plus brankár.  Každý zápas sa odohral 2x 15 minút.
Turnaj sa odohral v duchu fair-play a vyhral ho tím Armády spásy z Pezinku-Glejovky, druhý skončil tím –  výber  z Pezinku, tretí tím zo Sládkovičova, 4 z Galanty a 5 z Plaveckého Štvrtku.   Každému tímu bola odovzdaná torta s futbalovou tematikou a  najlepším boli odovzdané aj pohárové trofeje.
Slnečné počasie nadmieru prialo turnaju, ktorý prišli podporiť nielen rodinný príslušníci hráčov ale aj ich priatelia a verejnosť. Všetci sa mohli občerstviť gulášom a tradičným rómskym jedlom gója.

Armáda spásy ďakuje všetkým zainteresovaným stranám za podporu tohoto športového podujatia.

Pridaj komentár